Boka tid
Dani Abunar – Color Specialist

, ,

Dani Abunar – Wella Master Color Expert

HUR LÄNGE HAR DU VARIT FRISÖR?

Jag har varit utbildad frisör sedan 1995, då jag tog mitt gesällbrev. Jag utbildade mig på Hantverksprogrammet i Växjö i Småland. Sedan dess har jag vunnit många internationella och nationella priser som frisör. Har också tagit mitt Mästarbrev.

VAD TILLTALAR DIG MED YRKET?

Ingen dag är den andra lik. Även om man gjort en färg eller klippning 100 gånger så ser den helt olika ut eftersom alla kunder ser olika ut. Det gör yrket väldigt kreativt och intressant. Att få arbeta med något positivt, att göra människor vackrare gör inte saker sämre. Man märker kundernas glädje när man kan hjälpa dem till en ny personlig stil och ibland ett helt nytt yttryck.

Inom yrket finns det många olika områden för mig att utvecklas i! Att Tävla för att utmana sin kreativitet till max, tänka utanför boxen och få jobba med trender som är under konstant förändring är fantastiskt.

HAR DU MEDVERKAT I FRISÖRTÄVLINGAR / ANDRA MERITERANDE ERFARENHETER?

Har många tävlingar under bältet!  Jag tävlade för svenska landslaget i nästan 8 år och vunnit titlar som Världsmästare, Europamästare, Nordisk Mästare och Svensk Mästare. Utanför landslaget har jag har också vunnit priser som Årets Frisör – Avant Garde och Årets Salong. År 2020 har jag varit nominerad i Årets Frisör 10 år i rad!

Förutom att tävla och driva salongen jobbar jag med internationella visningar, frisörkurser och utbildningar som Nordic Creative Artist för Wella.

Förutom hårtävlingar så har jag haft äran att vinna priser inom företagsamhet.
* 2012 utnämnd finalist i Årets mest företagsamma människa av Svenskt Näringsliv
* 2017 Vinnare av priset ”Årets Nybyggare och Pionjär” i Västra Götalands Län.
* 2013 vann jag med Salon Victor priset Årets Frisörföretag

VAD STIMULERAR DIG I DIN PROFESSION?

Att det egentligen inte finns några gränser för hur mycket man vill och kan utvecklas. Andra saker som driver mig är att hjälpa andra frisörer och medarbetare till framgång.

HUR SER DU PÅ HÅR?

Jag ser på hår som ett material man i princip kan skapa vilken form, stil och textur som helst av. Att skapa hår är för mig en konstform.

Se fler frisörer