Boka tid

HUR LÄNGE HAR DU VARIT FRISÖR?

Jag gick färdigt frisörprogrammet på Burgården utbildningscentrum år 2016. I september samma år fick jag mitt första jobb via min praktikplats. Därefter arbetade jag  på en salong i Kungälv och där fick jag möjligheten att ta mitt gesällbrev som jag fick år 2020.

VAD TILLTALAR DIG MED YRKET?

Äran att få hjälpa den som vill uttrycka och sig få en tydligare karaktär är en av stora faktorer som jag gillar att vara frisör. Dessutom älskar jag att arbeta med hår. Det är häftigt att få vara mer än en frisör som jobbar i sin lilla salong utan även få vara en konstnär inom sitt yrke. Ofta använder konstnärer sig av olika penslar och redskap för att skapa sina verk. Det gör jag med, bara att min kanvas är annorlunda. Min kanvas kan också ge ett många olika verk där samma teknik används med olika resultat. Det är så kul, rolig och spännande att få färga och klippa olika hår med olika svårigheter och förväntningar baserat på  olika utgångslägen.

VARFÖR HAR DU VALT ATT ARBETA PÅ VICTOR NOBLESSE?

De faktum att Victor Noblesse har en vision på att kvalité kommer före kvantitet! Miljön tillåter utveckling och dessutom finns det gott om stöd för detta.  Det finns inte många salonger som erbjuder det. Jag har aldrig känt mig så välkommen så som på Victor Noblesse. Alla kollegor är verkligen ett team!

HAR DU MEDVERKAT I FRISÖRTÄVLINGAR / ANDRA MERITERANDE ERFARENHETER?

Under utbildningstiden fick jag möjlighet att få vara med skol-SM. Där fick jag tredje placering i årskurs tre blev därför kvalificerad till Svenska Frisörlandslaget. År 2017-2019 fick jag chansen att vara med OMC HAIR WORLD Championship i Paris där jag tävla de i kategorierna  ”Ladies Creativ” och” Ladies Hair by Night”. Även här tog jag hem tredjeplatsen. På grund av pandemin blev det därefter mer digitala tävlingar istället.

Mina tävlingar:

· 2016 skol-SM tredje plats
· 2017 SM andra plats
· 2017 VM tredje plats
· 2018 SM första plats
· 2018 VM femte plats
· 2018 Budapest Euroskills
· 2019 SM första plats
· 2019 VM fjärde plats
· 2021 VM digitala tredje plats

VAD STIMULERAR DIG I DIN PROFESSION?

Att få vara kreativ samt utvecklas som frisör med hjälp av goa kollegor. Att få hjälpa att hitta lösningar. Du kan absolut säga att du lär dig något nytt varje dag, ingen blir en fullärd frisör.

HUR SER DU PÅ HÅR?

Ur mitt perspektiv som tävlingsfrisör så är hår ”material” för att skap verk och konst. Men ur mitt mer vardagliga frisörperspektiv så är det ett levande material som kan boosta någons självförtroende eller förstärka karaktären som man vill uttrycka.

Se fler frisörer