Boka tid
Frida

Frida

HUR LÄNGE HAR DU VARIT FRISÖR?

Jag började min utbildning på Burgårdens utbildningscentrum 2016, påbörjade mitt arbete som trainee 2019 och tog min gesällbrev våren 2021.

VAD TILLTALAR DIG MED YRKET?

Att ingen dag är den andra dagen lik! Frisöryrket är otroligt flexibelt och varje dag är unik. Jag älskar att träffa människor och har sedan barnsben älskat att skapa saker och att få vara kreativ.

 

VAD STIMULLERAR DIG I DIN PROFESSION?

Som frisör möter du ständigt nya utmaningar och du blir aldrig fullärd. Det bästa med att vara frisör är att jag får vara kreativ! Under hela mitt liv har jag målat och älskat att skapa saker. En av mina barndromsdrömmar var att bli tatuerare.

Drömmen om att bli verksam frisör började faktiskt under min frisörutbildning på Burgården. Där upptäckte jag att frisöryrket handlar om så mycket mer än att bara klippa hår! När jag jobbade med hår kände jag att jag verkligen fick nyttja min kreativitet. Idag är jag så tacksam att jag valde den vägen – för jag lever min dröm.
Ett plus på vägen är såklart att man få träffa så fantastiska människor. Att hjälpa någon få fram och uttrycka det bästa ur sin personlighet eller att hjälpa någon med en riktig lifechanger.

VARFÖR VALDE  DU ATT ARBETA PÅ VICTOR NOBLESSE?

Under min skoltid på Burgården var min nuvarande kollega Anela lärarkandidat där. Hon blev en stor inspiration som öppnade upp mitt hjärta som frisör.  Jag har alltid sagt att om ska jag blir frisör, så ska jag blir frisör ”på riktigt”, alltså satsa helhjärtat. Ett halvår efter jag tagit studenten arbetade jag på en mindre salong i stan och då jag började följa Victor Noblesse på Instagram. En vecka senare sökte dom en trainee och jag flög in i deras inkorg! Sen var det bara som en självklarhet att jag skulle börja här och jag har känt mig hemma sedan dess.

Fun fact: Victor gjorde hembesök och klippte min moster innan hon gick bort för jättemånga år sedan. Så det betydde jättemycket för min mamma att jag började här.

 

HUR SER DU PÅ HÅR?

Jag ser hår som både ens personlighet men också en accessoar. Håret säger så mycket om en människa! Något om ditt mående din personlighet och din stil. Allt du kan skapa och uttrycka med hår är fantastiskt och nästintill magiskt. Håret har väl egentligen en stor betydelse för oss alla och det blir extra tydligt när vi t.ex. har en dålig hårdag. När någon går igenom en ny positiv eller svår period i sitt liv, så är det otroligt mäktigt som frisör att få fria händer och kunna hjälpa någon att uttrycka den perioden genom en förändring!

Se fler frisörer