Boka tid
Jessica

Jessica – mammaledig

HUR LÄNGE HAR DU VARIT FRISÖR?

Jag kommer ifrån Halmstad och de var också där jag utbildade mig. Jag gick en klassisk gymnasieutbildning för blivande frisörer och blev färdig frisör år 2008.

VILKA UTBILDNINGAR HAR DU GÅTT?

Efter jag tog mitt gesällbrev jobbade jag ett par år i Halmstad där jag utbildade mig vidare och lärde mig hitta min stil i hantverket. Jag flyttade sedan till Oslo för att arbeta på en salong där som även hade hudvård och smink som jag även vidareutbildade mig i. Lärde mig många nya tekniker och flera olika kurser inom färg och klipp.

För 6 år sen flyttade jag till Göteborg och började direkt på Salon Victor. Sedan dess har vi vuxit och utvecklats till Victor Noblesse. Jag har fått möjlighet att utvecklats och hittat min stora passion för klipp och färg.

Har gått flera olika utbildningar genom åren:

  • American Crew – Method 1 – Mens Cut
  • Goldwell Color
  • Wella Color step 1
  • Hairtalk steg 1 och 2 – löshårsutbildning
  • Cailyn Cosmetic

VAD STIMULERAR DIG I DIN PROFESSION?

Tycker frisöryrket innehåller de mesta som är kul. Träffa människor, göra dom glada och bli sitt finaste jag. Med klippningar och färger kan man förändras genom att tillsätta, eller ta bort färg och form, för att bli vårt bästa jag.

VARFÖR HAR DU VALT ATT ARBETA PÅ VICTOR NOBLESSE?

När jag flyttade från Oslo fanns de bara ett alternativ som kändes intressant att börja på, ett ställe där möjligheterna för utveckling och drivkraft fanns. Eftersom jag hade ett antal år bakom mig inom yrket visste jag vilken typ av salong jag letade efter och hade turen att hitta Victor Noblesse som kändes som en salong i framkant.

BERÄTTA OM DINA MERITERANDE ERFARENHETER SOM HÅRTÄVLINGAR OCH VISNINGAR

Jag har deltagit i lite olika typer av visningar och fotograferingar både i Sverige och Norge. Även tävlat i Årets Frisör ett par gånger.

VAD TILLTRALAR DIG MED YRKET?

Att ingen dag är den andra lik. Alla människor är i olika behov och har olika förutsättningar vilket gör att de blir extra kul att tänka kreativt och att hitta en väg till målet.

HUR SER DU PÅ HÅR?

Hår är ju de första folk tänker på när man vill ha förändring eller framhäva sin personliga stil och känsla. Hår är väldigt formbart och med rätt kunskap kan de förändras i alla former och färger, vilket gör de väldigt kul att arbeta med.

Se fler frisörer