Boka ditt besök

Stylist

/ Sven

Pensionerad

Hur länge har du varit frisör?

Jag har arbetat som frisör sedan 1973.

Jag utbildade mig på Salong Noblesse med Rolf Vollstet (grundare till gamla Noblesse) som mentor och tog mitt gesällbrev 1973. År 1974-78 arbetade jag på Klippoteket i Stockholm och 1978 var jag tillbaka i Göteborg. Jag började att arbeta några år hos Hans Tranberg och måste säga att båda salongerna var inspirerande arbetsplatser. Sedan tillbaka till Rolf och arbetade som lärare på studion som Noblesse hade. Jag åkte regelbundet till Vidal Sassons skola och akademi i London för att utbilda mig. Men jag har regelbundet gått på kurser ovh utbildningar för att hålla mig ajour. Jag tog mitt Mästarbrev 2014.

Vad stimulerar dig i din profession?

Det som tilltalar mig är att det är viktigt för människor att vara fina, vackra, tuffa, coola, fräscha i sina hår för att det ger kraft, självkänsla och självförtroende. Det är fantastiskt få hjälpa till med det.

Varför har du valt att arbeta på Victor Noblesse?

Jag arbetar på salongen av flera anledningar: En är mina chefer, Marlene och Dani Abunar som är fantastiska ledare. Dem utbildar och utvecklar oss alla regelbundet och det gör mig bättre som frisör. Blir man bättre tycker man om sig själv bättre och det känns bra för själen.

Lokalen är min favorit av alla salonger. Vacker lokal med guldkupol och på andra våningen har vi bra med utrymme och utsikt över natur och stad. Jag uppskattar dessutom alla mina gulliga kollegor väldigt mycket.

Har du medverkat i frisörtävlingar/ andra meriterade erfarenheter?

Tävlingar har tyvärr aldrig intresserat mig. Men man kan vara en bra frisör även om man inte tävlar. Jag är mer för att ta hand om mina kunder och att utveckla de klassiska stilar som jag är bra på.

Hur ser du på hår?

Det tilltalar mig i mitt arbete är att möta människor och ta deras önskan om hur de vill uppfattas med sina frisyrer på allvar. Jag älskar att hjälpa till med det och hos de flesta finner jag ett gemensamt intresse med mina kunder.

Jag är helt inne på strån. Miljader strån som är ett underbart material att forma, locka, raka och våga så att ansiktet kommer i harmoni. Att jobba med färg hjälper mina kunder att få en optimal färg till deras ansikten.

Se fler frisörer

Instagram

Följ oss via
Instagram

Nyhetsbrev

Ta del av vårt
nyhetsbrev