Boka ditt besök

VD & delägare | Hair artist | Wall of Fame medlem

/ Dani Abunar – Color Specialist

Hur länge har du varit frisör?

Jag har varit utbildad frisör sedan 1995, då jag tog mitt gesällbrev. Jag utbildade mig på Hantverksprogrammet i Växjö i Småland. Sedan dess har jag vunnit många internationella och nationella priser som frisör. Jag har även tagit mitt Mästarbrev.

Vad tilltalar dig med yrket?

Ingen dag är den andra lik. Även om man gjort en färg eller klippning 100 gånger så ser den helt olika ut eftersom alla kunder ser olika ut. Det gör yrket väldigt kreativt och intressant. Att få arbeta med något positivt, att göra människor vackrare gör inte saker sämre. Man märker kundernas glädje när man kan hjälpa dem till en ny personlig stil och ibland ett helt nytt yttryck.

Det finns även så många olika områden man kan utvecklas på; tävlingar och utmana sin kreativitet till max, tänka utanför boxen och få jobba med trender som är under konstant förändring är fantastiskt.

Har du medverkat i frisörtävlingar / andra meriterande erfarenheter?

Ja det har jag, Jag har tävlat för svenska landslaget i nästan 8 år och vunnit titlar som Världsmästare, Europamästare, Nordisk Mästare och Svensk Mästare. Jag har också vunnit priser som Årets Frisör Avant Garde och Årets Salong. Jag har varit nominerat till Årets Frisör 8 år i rad.

Jag jobbar även med internationella visningar och frisörkurser och utbildningar som Nordic Creative Artist för Goldwell.

Jag blev 2012 utnämnd som en finalist i Årets mest företagsamma människa av Svenskt Näringsliv. 2017 vann jag priser Årets Nybyggare och Pionjär i Västra Götalands Län.

2013 vann vi priset som Årets Frisörföretag.

Vad stimulerar dig i din profession?

Att det egentligen inte finns några gränser för hur mycket man vill och kan utvecklas. Jag drivs också av att hjälpa andra frisörer och medarbetare till framgång.

Hur ser du på hår?

Jag ser på hår som ett material man i princip kan skapa vilken form, stil och textur som helst av. Jag ser att skapa hår som en konstform.

Se fler frisörer

Portfoliobilder | Dani Abunar – Color Specialist

Instagram

Följ oss via
Instagram

Nyhetsbrev

Ta del av vårt
nyhetsbrev