Boka tid
Balayage hos Victor Noblesse Element

Balayage

Balayage – penslade ”slingor”. En otroligt naturlig och tacksam look penslas på fri hand fram på ditt hår. Balayage är färgtekniken som tagit över våra hjärtan och instagram-flöden skapar en skräddarsydd wow-faktor för ditt hår. Detta gör varje balayage unik och personlig.

Färgning och slingor hos Victor Noblesse

Grunden för en perfekt balayage lägger vi under din konsultation

Din konsultation är en essentiell del av din behandling. Det är otroligt viktigt att vi som frisörer får en tydlig bild och förståelse för ditt hårs historia, dina behov, eventuella problem och alla dina hårdrömmar. Konsultationen är nyckeln för att lägga en god grund för ditt besök.

Detta ingår i din konsultation:

· Analys av ansiktsform & drag
· Analys av din hudton & ögonfärg (varm/kall)
· Hur ditt hår fungerar
· Samtal kring dina hårrutiner
· Vilka produkter du använder
· Hur du bäst kan underhålla din färg & frisyr hemma

Här skapar vi oss en bild av vilka färger som harmoniserar med dina, vad du trivs med och hur du lever ditt liv. Målet är att skapa färg och form som lyfter fram dina drag. Vi ger dig kunskapen och verktygen för att du ska kunna ta hand om din färg och ditt hår på bästa sätt. Det ska vara enkelt och anpassat efter hur mycket tid du vill eller kan lägga på din hårrutin. Du får rekommendationer om allt från vilka produkter och stylingverktyg som är passande för dig, hur ofta du bör tvätta håret eller hur du bäst vårdar det när du sover.

Hur lång tid tar det?

Som alltid beror längden på din behandling till stor del på hur långt och tjockt hår du har samt om ditt hår varit färgat sedan tidigare, en eventuellt utväxt och dyl. Ju mer saker att jobba med, desto längre tid tar det. Men på ett långt och naturligt hår räknar vi med ca 3, 5 timmar för balayage, nyansering & klippning. Det är alltså en relativt tidskrävande process som ibland kan behöva flera separata behandlingar för att nå önskat resultat, speciellt om du vill ha en kall & krispig blond ton på ditt hår. Redan i konsultationen kan vi avgöra om vi behöver göra fler än en behandling.

Vad är en Balayage?

Till att börja med – hur uttalas det egentligen? Balejasch(e), [balɛjaʒ], Ba-Le-Yage, inte svårare än så! Ditt hår blir vår kanvas. Tekniken som använts flitigt och länge i Frankrike har på senare år spridit sig och verkar nu vara här för att stanna. Ordet kommer från det franska verbet balayer som betyder att måla. Det tar sig uttryck genom att frisören skapar skiftningar eller slingor i håret.

Måla naturliga slingor utan folie

Vid folieslingning delar vi upp håret i individuella sektioner, bleker dem från hårfästet ut till topparna och viker folie kring varje slinga. Med balayage håller vi hårslingorna löst med ena handen och målar sedan med färg i en svepande rörelse. Denna teknik gör det möjligt att skapa mjuka och följsamma färgskiftningar, vilket ger en levande look.

Mjuka övergångar med Balayage

Hårfästet lämnas i stort orört vid en balayage. Färgen appliceras på längderna och i topparna, särskilt vid de partier som ramar in ansiktet. På det här sättet får du fantastiska effekter och konturer betonas. Skiftningarna mellan de färgade partierna blir mjuka vilket gör att resultatet blir mycket naturligt – och alltid anpassat efter individen.

Kontrasterna skapar liv i håret

Allt från svaga till tydliga kontraster i håret skapas genom att selektivt applicera eller måla på färgen/färgerna, och därefter öka eller minska volymen enligt önskemål eller hårtyp. Samspelet mellan ljusa och mörka nyanser ger en smickrande kontureffekt.

Framhäv ansiktet med slingor

De delar som vi vill understryka, som kindben, accentueras med ljusare färg på det partiet. Å andra sidan kan man skickligt använda hårets mörkare partier för att smalna av. Ansiktet kan effektivt modelleras, kontureras och framhävas genom målmedveten applikation av slingor.

Vad är skillnaden mot Ombré?

Ombrétekniken, även känd som dip dye, är en färggradient. Färgen i en ombré går oftast från en mörkt botten till ljusa längder med en hård kant.

Till skillnad från en balayage, så arbetar vi vid en ombré inte med individuella slingor. Det ger ombrén sin slående, relativt hårda och skarpa effekt. I en balayage skapar highlights och lowlights i olika nyanser ett unikt konstverk som ser naturligt ut.

Vilken hårlängd fungerar bra med Balayage?

Från en flikig hockeyfrilla, rak bob eller ett lockig, flytande svall – i princip alla frisyrer klär i en balayage. Detta beror på att frihandstekniken gör att färgkontrasterna kan anpassas individuellt till frisyren och strukturen.

Balayage är bäst i långt hår

Den mest slående och imponerande effekten uppnås dock i långa och tjocka hår. Oftast gör vi balayage på axellånga eller långa hår. Detta för att ju längre håret är desto större kanvas har vi att placera kreativa kontraster på. Dessutom gör rörelsen i långt hår, speciellt när det är format med mjuka lockar, samspelet mellan färgerna ännu livligare.

Vilka hårfärger är passande?

Det fantastiska med en balayage är att du kan göra den i alla färger! Bara fantasin kan stoppa oss här. Vare sig du vill fräscha upp din naturliga hårfärg eller testa något helt nytt blir resultatet slående vackert.

Inspiration inom hårvård

Inspiration

Det senaste inom
hårvård och trender

Visa inspiration

Frisörer

En plantskola för ett
flertal stjärnfrisörer

Visa inspiration